Kanotur på Immeln

Weekenden bød på en fælles havkajak- og kanotur på den svenske sø Immeln. Se på Kort. 4 havkajakker og 3 kanoer blev det til.

Pakning

Denne gang havde jeg forsøgt at lave en variabel pakkeliste, hvor man kan indtaste antal personer og antal dage. Pakkelisten skalerer så på simpleste måde f.eks. mængden af mad og  tøj. Du kan hente pakkelisten som regneark herunder – til f.eks. Excel eller LibreOffice.

kano pakkeliste

På turen har vi fælles aftensmad så det har jeg taget højde for i indkøb og pakning.

Som sædvanlig vil vi gerne fiske undervejs, men vi har jo ikke brug for fisken til aftensmad. Aborrer til frokost er dog osse godt…

Fiskekort til Immeln købes ikke på nettet, men lokalt i området, se her.

Afsted

Vi kørte samlet til Immeln via Helsingør-Helsingborg og var fremme efter mørkets frembrud. Lidt besværligt, men vi klarede det! Der er en P-plads på den ene side af vejen og teltpladsen ligger et par hundrede meter på den anden side.

 

Vi slog teltet op helt nede ved stranden.

 

På tur

Vi startede med at køre mod Immeln by og her leje den sidste kano vi havde brug for. Så var planen at padle tilbage til lejren herfra og at hente bilerne senere.

Det blev en flot tur på Immeln, selvom det regnede hele dagen. Vi havde desværre glemt fiskestængerne, selvom fiskehjul, blink og alt andet var med – det var øv. Men den flinke mand på Immeln kanoudlejning lånte os en stang så Mikkel kunne fiske.

Vi spiste fælles frokost undervejs – i ly af en pressenning da det øsede ned…

 

Tilbage i lejren var der om eftermiddagen pandekager på bål – genialt! Vores fælles mad blev osse lavet over bålet, på en kæmpe wok-pande.

Erfaringer

Jeg havde printet pakkelisten som sædvanligt og osse brugt den, men ikke grundigt nok – vi var noget forsinkede ved afgang. Der manglede:

  • mine regnbukser
  • fiskestænger
  • pandelamper (vi havde én teltlampe)
Jeg havde GPS med og det var en stor hjælp undervejs. Immeln er fuld af vige og øer, så navigation kræver godt kort og erfaring med kompas eller GPS. Dog glemte jeg at lave et waypoint i selv lejren, så jeg kunne navigere sikkert tilbage.
Jeg fik en god idé med hjem til kanoen. Når man har en kano uden deciderede bænke, men blot tværstivere, så sidder man i ‘trapper’ (jæger) stilling. Altså på knæ med rumpen på tværstiveren, eller helt nede i bunden af kanoen. Her kan man bruge knæbeskyttere fra Volley-bold! Vi har indtil nu brugt stumper af liggeunderlag, men de ligger ikke stabilt uden at de bliver limet fast.

Udgivet

i

, , ,

af

Tags: