Sommer 2011 – Rundt om Orø

Sommeren 2011 blev der osse tid til en lille rundtur i Isefjorden – rundt om Orø. Start og slut skulle være ved Kyndby Huse, hvor bilen blev stillet og kanoen sat i vandet.

Ruten for Orø Rundt 2011

Det vart meget lavvandet ved starten, så kanoen blev ført med line. Planen var at sove under presenning på stranden – første stop blev nordspidsen af Orø. Et mægtigt uvejr fulgte mig på vej det sidste stykke over fjorden. Første gang jeg bruger padlerne som stænger til presenningen – fungerer fint. Sten fra stranden holder bardunerne nede. Maden laves på primus, frysetørret her på første dag.

Starten Ved Kyndby Huse
Første lejr på nordspidsen af Orø

Virkeligt dejligt at sove under (næsten) åben himmel! Og så kan man stå og tage sig en morgendukkert på to minutter.

Forskellen på høj og lavvande var tydelig

Anden lejr skulle være ved Bognæs. Her er jeg landet i den lille vig. Jeg blev her to nætter, én på stranden og én i skoven hvor der er ‘fri teltning’.

Bognæs, den lille vig

Jeg brugte en hviledag her. Skoven er interessant og jeg ville gerne øve mig i at skære en ske i birketræ. Jeg havde dykkermaske og snorkel med så jeg fik osse set lidt undervandsliv. Fik plukket en del bær.

Aftenstemning, Bognæs

Jeg forsøgte at rigge et sejl til men da der var kraftig blæst valgte jeg at mit første forsøg med sejlet nok skulle være en anden gang. I stedet valgte jeg den sikre rute på tværs af bølgerne over i læ af Orø. Lidt længere og hårdt at padle – men det sikreste. Så snart jeg var i læ af Orø var det let padling hele vejen syd om øen og over til Hammer bakke. Et vældigt smukt og fredet område – fantastisk undervandsliv.

Bognæs, skoven
Fyrsvamp
Væltet træ

Så trængte jeg til en middagslur – skønt! Skulle egentlig have haft overnatning på teltpladsen ved Hammer Bakke, men pga. vejrudsigten valgte jeg at fortsætte nordpå til Kyndby Huse. Det blev megen tung padling og en del lineføring af kanoen. Men gode lærerige oplevelser. Det er supernemt at gå tur med sin kano. En line bundet fast om for/bag toften som man så trækker i. Vinklen i linen gør at det er nemt og bekvemt at styre kanoen.

Hammer Bakke
Lur
Afslapning

Og så var det bare at pakke sammen og tage hjem næste morgen – dejlige dage!

Sidste lejr, Kyndby Huse
Regnvejr
Mere regnvejr

Erfaringer fra Orø Rundt.

  • Det nytter ikke at gå imod naturen -vind, strøm, vejr og dine egne resourcer skal respekteres.
  • Alt udstyr fungerede egentlig som det skulle! Jeg kunne bo, sove, spise og transportere mig uden for mange besværligheder.
  • Opbevaring af grøntsager og frugt i tøjpose fungerer. Jeg havde løg, hvidløg, gulerødder og æbler hele turen uden at de blev hverken kedelige eller dårlige.
  • Jeg fangede et par hornfisk, men ingen ørreder. Måske skal man have to fiskestænger hvis man helt skal undvære den frysetørrede mad.
  • Kanoen er for tung for soloture. Enten lettere kano eller havkajak.
  • Længere ture vil kræve lidt mere udstyr – bl.a. GPS.
  • Et bedre liggeunderlag
  • En bedre sovepose
  • En shorty og svømmefødder til snorkling

Udgivet

i

, , ,

af

Tags: