Hvordan man fanger en fisk

Der er mange måder at fange fisk på. Min indgangsvinkel er fritids- og madfiskerens.

Skalle fra den lokale Strødam Engsø i Hillerød
Skalle fra den lokale Strødam Engsø i Hillerød

For mig er nøglen til at fange fisken at kende fisken. Hvis man ved hvad den kan lide at spise, hvordan den spiser, hvor den finder sin mad, hvordan den følgerne årstidernes gang – så har man en god chance for at få bid.

Så er der alt det andet med grej, knuder og teknik. Man er vel en grej-nørd!

Fra det mest simple: en krog, en line og et par småting der alligevel ligger og flyder (en mønt med hul, en møtrik, en korkprop, en sodavandsdåse). Til det mest sofistikerede fluefiskergrej med dyr blærerøvseffekt, flot finish og perfekt finfølelse i udførelsen af flotte kastebevægelser og perfekt præsentation af en døgnflueimitation for en sulten ørred.

Fjæsing fanget på sjællands nordkyst

Jeg fanger kun de fisk vi kan spise i familien. En del ture ender med at vi bare får en god oplevelse med hjem i fisketasken – det er i sig selv det hele værd.

Stalling
Stalling fra Ammeråen ved Østersund i Sverige

Udgivet

i

, ,

af

Tags: