Kanotur i Esrum Sø

Mikkel, Andreas og jeg skulle have vores første tur i den ‘nye’ brugte kano. Jeg besluttede at lade turen gå til vores hjemmebane Esrum sø. Det tager 10 minutter at køre og der er rigtigt gode faciliteter og en god lejrplads.

Pakning af kanoen
Den dejlige gamle bulede aluminiumskano blev pakket med grej og proviant til en kort tur på Esrum sø. Vores pakkeliste er efterhånden ren rutine, men alligevel god at skæve til selv på korte ture.

20120825-011406.jpg

Vi sejler afsted

Lejrplads
Vi boede på pladsen ved Nødebo. Den ligger i en lysning, ud til søen. Der er blandet skov, birk, bøg, lidt gran og fyr, gamle og unge træer. Der er to borde med bænke og én bådplads med grillrist.

20120825-011949.jpg

Aktiviteter

Nyt på turen
På denne tur skulle vi afprøve den nye ‘Shit Box’. Det er egentlig et festival-toilet, men her forsøger vi at bruge det som transportabelt toilet. Det er et foldbart paptoilet med biologisk nedbrydelige poser til affaldet. Man tørrer sig efter brug af toilettet med papir lommetørklæder som kan smides i posen. Desuden har vi vådservietter med til at vaske hænderne, som så skal smides i en separat affaldspose – de nedbrydes ikke umiddelbart i naturen.

20120825-013033.jpg
Toilettet fungerede fuldt tilfredsstillende. Det er supernemt at folde ud og folde sammen. Poserne passer fint og sidder solidt. Der er endda et toilet-brædt man kan klappe ned, så lugt-gener helt undgåes. Det blev placeret ca. 50m inde i skoven bag lejren. Jeg lavede en overdækning med en regnponcho. i camouflagefarver så det både var beskyttet mod regn og man kunne sidde lidt diskret i sine egne tanker.
Toilettets svaghed er fugt og pappet tåler naturligvis slet ikke en regulær dukkert. Det er jo så en udfordring på en kanotur. Jeg valgte at placere det sammenfoldede toilet i sin opbevaringspose og dernæst i en vandtæt taske. Efter 3 dage med ret meget regn var der blot lidt fugtskade i underkanten af pappet, men ingen tegn på ustabilitet.
Konklusionen må være at The Shit Box nok kommer med i fremtiden når der er deltagere på turen som ikke er de store ‘natur-skidere’ 🙂

Med på turen var osse Mikkel’s hængekøje…

Hjemkomst


Udgivet

i

, ,

af